Vacatures
Over Jou
Over Ons
Contact
Open het menu
sluit het menu

Wilbert kan Twente echt niet missen

Een interview met Wilbert Jalink

Als klein jongetje was hij al gek op computers. Dat Wilbert Jalink informatica ging studeren, was dan ook voor niemand een verrassing. Hij studeerde er Technische Bedrijfskunde achteraan op het Saxion in Enschede en vond een baan bij Deloitte in Amsterdam. Verhuizen naar de hoofdstad voor zijn werk, deed hij desondanks niet. “Ten eerste vond ik het een anonieme stad en daar houd ik niet van. Ten tweede ging ruim de helft van het salaris dat mijn collega’s daar verdienden op aan woonlasten en daar had ik geen zin in. En ten derde: ik houd gewoon van Twente. De nuchtere mentaliteit, de relaxte houding van mensen en de gastvrijheid kan ik gewoon niet missen.”

Tennistoernooi

Voor zijn werk zat hij ook een tijd in Sittard, ook niet direct naast de deur. “Achteraf eigenlijk gekkenwerk. Soms zat ik in een hotel, maar ik reed ook rustig op een neer om een avond mee te doen aan een tennistoernooi bij Weusthag in Hengelo.” Toen hij eens op weg naar zijn woning in Enschede in plaats van de snelweg een binnendoorweg nam en door Hengelo kwam, zag hij vlaggen wapperen bij Victa met het logo van Qlik, waar Deloitte ook mee werkte. Ik was nieuwsgierig naar het bedrijf en ontdekte dat ze precies hetzelfde werk doen als dat ik deed. Ze waren nog op zoek naar een senior ook.”

Nerd

De rest is geschiedenis, sinds 2013 werkt Wilbert als senior bij Victa. Zo blij als hij in Twente is, is hij ook met zijn werk. Vooral de combinatie van technische kennis en meedenken met de klant spreekt hem aan. En dat is precies waarom hij twee studies deed. “Ik ben wel een beetje een ‘nerd’ ”,stelt hij. “Ik heb gadgets altijd leuk gevonden en nog.” Ter illustratie vertelt hij over het automatische slot op zijn voordeur thuis en de deurbel met camera, zijn nieuwste aanwinsten. “ Maar los van de technische kant, houd ik ook van het meedenken met klanten en oplossingen bedenken. Die combinatie is fijn, want ik mag dan wel een ‘nerd’ zijn, ik ben wel een sociale ‘nerd’.”

Grootste speler

Op Aruba werkt hij voor een klant in de mobiele telefonie en internet die nu, net als de Nederlandse telecombranche jaren geleden, staat voor de transitie van prepaid naar abonnement-bellen. “Door business intelligence te gebruiken, kunnen we data-analyse toepassen en zo heel specifieke informatie achterhalen. Die informatie zetten we weer in om gericht actie te kunnen ondernemen en te kunnen anticiperen op de te verwachten bewegingen in de markt. Dit is voor Aruba de grootste speler op de telecommarkt, maar voor Victa niet de enige grote klant. We werken ook voor een ziekenhuis daar, we hebben klanten in Oostenrijk, maar ook Volvo in Zweden en steeds meer Duitse bedrijven doen een beroep op ons.”

Carbid

“Naast de aard van de bevolking, vind ik ook dat we hier in Twente heel veel leuke activiteiten en evenementen hebben zoals de Military en de paasvuren. Ik houd ervan: gewoon bij een boer op het erf, feesttent erbij en een eigenaar die zegt: pak een biertje, stop wat geld in een melkbus en geniet ervan. Het carbidschieten vroeger, daar heb ik ook echt van genoten. En natuurlijk FC Twente, waarmee het nu een stuk beter gaat gelukkig. Altijd een leuke sfeer in het stadion. Soms zakelijk in een skybox, maar gewoon op de tribune is het ook altijd feest. De laatste keer dat ik er was, speelde Twente tegen Groningen. Ik had gehoopt Robben te kunnen zien spelen, maar hij was geblesseerd. We wonnen gelukkig wel met 3-1. Heel anders dan normaal met zo weinig mensen in het stadion, maar toch fijn om er weer te zijn.”

Personeelsfeest

Hoewel de meeste collega’s nu thuis werken en hij als senior consultant normaal gesproken de meeste tijd bij klanten zit, is de sfeer bij zijn werkgever ook een belangrijke factor voor zijn werkplezier. “Eens in de maand zitten we met de consultants bij elkaar om te sparren. Ook hebben we geregeld een personeelsfeest en komen we soms ook bij elkaar over de vloer. We hebben een leuk stel collega’s. Voorlopig ben ik nog niet uitgewerkt bij Victa!”

Ga ook naar het artikel op Twente.com


Renze vindt rust én carrièrekansen in Twente

Een interview met Renze Huitema

Renze Huitema is echtgenoot van Maartje, de vader van twee jonge kinderen, carrièrejager en tevreden Twentenaar. Als BI-consultant en Projectmanager heeft hij de uitdaging én flexibiliteit die hij zocht gevonden bij IT-consultancy bedrijf Victa in Hengelo. Renze was er eerst van overtuigd dat hij alleen carrière kon maken in de Randstad, dit was echter een grote misvatting volgens hem. Twente heeft zoveel te bieden, zowel voor je werk- als privéleven.

Een interview met Renze Huitema op Twente.com

Twentse jeugd

Een stukje achtergrond: Renze is geboren in Monster, maar getogen in Twente. Zijn moeder komt uit Friesland, en de familie van zijn vader woont verspreid door het land. Op zijn achtste levensjaar vertrok Renze met zijn ouders van Zuid-Holland naar Twente. Het gezin vestigde zich in Hengelo. Na hier te zijn opgegroeid is Renze tijdens zijn studie tijdelijk uit Twente verdwenen. Hij heeft namelijk gestudeerd in Nijmegen. Renze kwam daarna al snel weer terug naar Hengelo om met zijn toenmalige vriendin Maartje samen te kunnen wonen. Maartje en Renze zijn uiteindelijk getrouwd en het gezin kreeg twee kinderen, momenteel 1 en 3 jaar oud. Ze zijn naar het naastgelegen en rustige dorp Borne verhuisd. “Borne is een prachtig dorp, en als ik toch naar klanten in de Randstad moet zit ik zo op de A1”. Naast zijn drukke werk- en privéleven heeft Renze nog tijd voor één hobby, namelijk voetballen bij HVV Tubantia.
 

Balans werk en privé

Renze werkte de eerste jaren van zijn carrière in de Randstad voor verschillende grote verzekeringsmaatschappijen, dat deed hij vanuit Hengelo. Daar kwam uiteraard veel reizen bij kijken. “Ik heb acht jaar lang heen en weer gereisd. Als ik daar nu achteraf op terugkijk dan denk ik ja je bent helemaal gek!”. Dat wilde Renze niet langer. De lange dagelijkse reistijd en het hebben van twee jonge kinderen deden hem besluiten om in Twente op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Op deze manier kwam hij in september 2018 bij IT-consultancy bedrijf Victa in Hengelo terecht. Renze is erg blij dat hij deze stap heeft gezet: “Soms moet ik nog naar klanten toe rijden, maar het is al veel beter. De balans tussen werk en privé is enorm verbeterd”. Door deze beslissing heeft hij zowel binnen zijn werk- als privéleven meer rust en flexibiliteit kunnen vinden.
 

Carrière bij Victa

Toen Renze bij Victa begon wilde hij zich graag meer verdiepen in de IT. Hij wilde daadwerkelijke kennis opdoen van deze sector, dus ook de ‘hard skills’ leren. Hij had een grote affiniteit met Excel. Na een aantal opdrachten als Business Intelligence consultant te hebben gedaan, rolde Renze alweer snel in zijn oude rol, namelijk projectmanager. Als projectmanager bij Victa werkt Renze veel met grote bedrijven in Twente. Hij begeleidt het hele proces achter een project; van het managen van de verschillende consultants met hun eigen vaardigheden en expertise, tot het controleren van het budget, resultaat en de deadlines. Ook adviseert hij klanten op het gebied van Business Intelligence. Victa doet IT-dienstverlening van A tot Z.
 

Grote misvatting

Renze zit in Twente goed op zijn plek en vindt hier dezelfde mogelijkheden qua carrière die hij ook had toen hij nog in de Randstad werkte. “Ik ben dus een voorbeeld van iemand die altijd dacht dat er in de Randstad veel meer en betere carrièrekansen waren dan in Twente, dus ik heb er in eerste instantie voor gekozen om te werken in de Randstad. We hebben toen ook getwijfeld om daar te gaan wonen, maar uiteindelijk toch besloten om het niet te doen want we zaten hier echt goed op onze plek.” Renze en Maartje wilden Twente dus niet opgeven. De vrienden van Renze wonen allemaal in Twente. Maartje is een echt familiemens en wil graag dichtbij haar ouders en de rest van haar familie in de buurt blijven. Daarnaast heeft zij een erg leuke baan bij het ROC in Almelo, die ze niet kwijt wilde.
 

Groots in Twente

Het was echter ook helemaal niet nodig om huis en haard achter te laten en naar de Randstad te vertrekken om carrière te maken, ontdekte Renze. Dat kan hier ook. “Ik heb nu beide werelden gezien, en het verschilt niet zoveel. Er zijn onder andere in Enschede en Almelo hele grote bedrijven met mooie carrièremogelijkheden. Dus pin je er niet op vast ‘als ik carrière wil maken dan moet ik naar de Randstad’, onzin! Dat is niet juist.” Door het werk dat Renze doet heeft hij ook veel te maken met al deze mooie bedrijven. Deze eyeopener wil Renze graag met de rest van de wereld delen. “Voor Twentse talenten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden binnen Twente!”
 

Ga ook naar het artikel op Twente.com

Genieten bij Victa
We zien je liever vandaag dan morgen
Net zoals jij niet zomaar iemand bent, zijn ook wij niet zómaar een bedrijf. Victa is namelijk een specialistische BI-organisatie die bol staat van de ambitie. Al vanaf de start van ons bedrijf in 2010, namen we ons voor om hoe dan ook de grootste in ons segment te willen worden. En dat is ons gelukt. We kunnen dus vol overtuiging zeggen dat de ontwikkeling van Victa verweven is met zakelijk succes. We zijn het springlevende bewijs dat expertise en ambitie tot fantastische resultaten kunnen leiden. Dat je marktleidersperspectieven kunt creëren als je bereid bent om steeds weer een stapje verder te gaan voor élke klant.

Maar we zijn niet alleen maar gefocust op groeien. Oók, en misschien wel júist, op bloeien. Bedrijven worden zich hoe langer hoe meer bewust van de noodzaak van total control. Ervoor zorgen dat alle processen binnen de bedrijfsvoering tot in de kleinste details kunnen worden gemanaged en beïnvloed. Victa loopt daarin voorop. En daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij. Mensen die met een solide technische bagage en een breed zakelijk inzicht durven te vertrouwen op de combinatie van ambitie en succes. Voor die mensen is Victa veel meer dan een aantrekkelijke werkgever. Die mensen zijn een deel van Victa zelf en die verdienen in alle opzichten een toppositie.

Victa. Daar ga je het maken. Is er een klik ontstaan? Heb je het gevoel gekregen dat Victa en jij wel eens heel goed bij elkaar zouden kunnen passen? Dan komen we liever vandaag dan morgen met je in contact. Maak hiervoor gebruik van de formulieren bij de individuele vacatures; je kunt dan meteen je cv uploaden alsmede je motivatie. Mocht je geen vacature vinden die direct past dan kun je ook een open sollicitatie sturen naar werken@victa.nl. Voor alle overige vragen neem persoonlijk contact op met onze recruiter Saranda Bekker en omarm het succes.

Saranda Bekker
208 T: +31 (0)85 -044 1400
E: werken@victa.nl
Copyright © 2010 - Werkenbijvicta.nl | Disclaimer | Privacy | Cookiewet